Advies

Helaas kun je niet meer zoals vroeger laag over laag behang plakken, vroeger kon dat wel maar nu absoluut niet meer, het word gewoon lelijk en de bobbels en naden die komen gewoon in je nieuwe behang.

“ Een top resultaat bestaat uit goed voorwerk en een goede behangster ☺️”

Muren zo glad mogelijk opleveren is het belangrijkste , daarom hebben wij onze SERVICE uitgebreid en is iemand 40 uur per week aan het werk als behang afstomer en de wand voor te bereiden en klaar om behangen te worden . U kunt hem uiteraard ook afzonderlijk inhuren.

Vliesbehang

Het meest voorkomende behang die te koop is in de winkels.

Voordeel:

  • Het behang werkt vaak naadloos en is aan te brengen door middel van de wand in te smeren.
  • En bijna al het vliesbehang is oversaus baar.

Nadeel:

  • Lichte kleuren schijnen door dus de ondergrond moet egaal van kleur zijn. Alle contrast kleuren zie je erdoorheen.
  • Hoe gladder het behang hoe meer je ziet van de ondergrond.

Vinylbehang


Arte en elites en de duurdere behang soorten zijn vaak van vinyl.

Vaak wat stugger behang die moeilijker aan te brengen is. En er is ook voor deze zwaardere behang soorten speciale lijm nodig.

Papierbehang

Dun behang, en is wel erg kwetsbaar. Nu bijna niet meer te verkrijgen behalve voor kinderkamers Een hoop soorten die al scheuren zodra het nat wordt. Wel toepasbaar op hele strakke muren zonder oneffenheden.

Voordeel

  • Erg goedkoop

Nadeel

  • Erg dun, kwetsbaar en vaak zie je een baan overloop dus de banen kun je helaas nog wat zien.

Nieuwbouw huizen

In de documenten staat vaak dat nieuwbouw woningen behang klaar opgeleverd worden … NIET dus!

Nieuwbouw muren zuigen enorm en die zullen voordat ik kom behangen geïmpregneerd moeten worden met voorstrijk / primer voor behang, het is eigenlijk een soort water die je erop rolt en de zorgt ervoor dat je muur niet meer zuigt.

Als je woning word opgeleverd dan is vaak je plafon gespoten en de korrels van het spuit werk komen dan op je nieuwe muren terecht , deze zullen weg geschuurd moeten worden .

Ook heb je vaak te maken met gibo blokken roze of blauw en of betonnen wanden , als je hier een lichte kleur behang overheen wilt plakken zal de wand eerst geschuurd en in de voorstrijk/latex gezet moeten worden omdat je anders de contrast kleuren van de muur door je behang heen ziet . HUUR onze wand voorbereider in ! Dan hoef je dit karwei niet zelf te doen .