wand voorbereiding

NIEUW …. Ook nu te boeken om laminaat te plaatsen € 10,- per m2

Waarom behang laten verwijderen?

Vroeger was het mogelijk om oud behang te laten zitten maar met de tegenwoordige behangetjes is het absoluut een must om eerst je oude behang er af te halen voordat je nieuw behang aanbrengt. Als je dit niet doet, dan kunnen er blaren in het behang ontstaan en de naden zullen niet aansluiten. Omdat de vraag zo vaak kwam of ik dat ook deed en ik heel vaak als antwoord NEE moest verkopen werd het tijd om nog een vakman erbij te halen zodat we nu JA kunnen verkopen.

Oud behang af halen 

Behang afhalen kan je zelf doen, maar dat is niet altijd even eenvoudig. En het kost energie en veel tijd. Sommige behangsoorten zijn namelijk moeilijker te verwijderen dan anderen. Je kan jezelf frustraties besparen door je behang te laten verwijderen door ons.

Voorbereiding

De klant zorgt dat de kamer toegankelijk is voor het werk . Stopcontacten worden door ons afgeplakt en een hoop hangt af van het soort behang, maar er gaat altijd een goede voorbereiding aan vooraf. De vakman gaat de ruimte beschermen met een afdekzeil om waterschade te voorkomen. 

Bouwbehang eraf halen

Wil je bouwbehang verwijderen? Dan zal de vakman je behang afhalen met behulp van een stoommachine. Soms kan het bouwbehang eerst wat losgeweekt worden. Na het stomen wordt een spatel gebruikt om het behang los te krijgen.

Vinyl behang eraf halen

Vinyl behang verwijderen is lastiger. Dit behang bestaat uit twee lagen, waardoor het in lagen loslaat. Bij het eraf halen van vinylbehang wordt een stoomapparaat gebruikt in combinatie met een staalborstel of spijkerrol.

Vliesbehang verwijderen

Vliesbehang verwijderen is daarentegen een wat simpele klus. Dit soort behang kan je makkelijker van de muur scheuren, waardoor het minder tijd zal kosten en jou weinig geld.

Glasvezelbehang verwijderen

Glasvezelbehang afhalen doe je niet zomaar. Meestal moeten er eerst inkepingen of gaatjes in het behang gemaakt worden. Dat komt omdat het stevig vastgelijmd is aan de muur. Dit behang wordt bovendien bijna altijd overschilderd met latex en dat maakt stomen en afweken moeilijker. Gelukkig weten wij bijna precies hoe glasvezelbehang verwijdert moet worden en de muur zal daarna helemaal opgeschuurd moeten worden omdat de glassplintertjes die in het glasvezelbehang zitten de nieuwe lijm met behang vaak afstoten. Dit is ook het kostbaarst om te laten verwijderen.

Afwerking

Na het behang eraf halen zullen we al het oude behang afvoeren. U kunt nu zelf de muur afwerken zoals u wilt uiteraard ! maar u kunt ook bij ons terecht om de muur klaar te maken voor behang. Zoals het opvullen van de gaatjes ,voorstrijk aan brengen of zelfs een egaal witte muur ervan te maken speciaal voor de lichte kleuren behang en natuurlijk kunt u bij ons terecht om de wanden te laten behangen . 

Kosten behang verwijderen

De kosten behang verwijderen zijn afhankelijk van wat factoren. Daarom is het moeilijk om je een exacte prijs te geven, maar we kunnen je wel al een goed idee geven!

Behang verwijderen 1 laag   kost € 7,-  per m2

Behang verwijderen ( glasvezel ) kost tussen de   €10,- en € 13,-  per m2 

Laminaat plaatsen €10,- per m2

Plakplinten verstek zagen en plakken €9,- per strekkende meterKosten Muur gaatjes opvullen

De muur gaatjes opvullen € 4,- per m2

De muur opschuren € 5,- per m2

Kosten Voorstrijken van nieuwbouw muren

Voorstrijken nieuw gestucte muren     € 7,- per m2

Voorstijken nieuwbouw muren             € 7,- per m2

Het is voor ons handig om eventueel foto’s te krijgen via whatsapp nummer: 06 27853745 zodat we kunnen inschatten welke m2 prijs het zal zijn en kunnen we zodra we wat maten hebben ontvangen een aardige prijs indicatie doorgeven. Voor behangwerkzaamheden kunt u gewoon berichten op :0618773706

Net als met het behangen zijn de voorrijkosten buiten Zoetermeer € 60,-

En als er minder dan 15 m2 werk gedaan moet worden komen ook de voorrijkosten erbij in Zoetermeer en een extra €20,-

Ondergrond van het te verwijderen behang is wel een dingetje !!!! 

Oud behang afhalen is niet op elke ondergrond even makkelijk. Behang op een betonnen muur is bijvoorbeeld makkelijker te verwijderen dan behang op gipsplaat. Daarnaast kan het zijn dat er meerdere behanglagen op je muur zitten. Wij zullen altijd samen met u overleggen wat het beste is om te doen en we kunnen u advies geven wat voor behang u eventueel erover kan doen.